lauantai 23. kesäkuuta 2012

Ystävien tyttö/poikaystävät


Olen pohdiskellut sekä yksin, että parin ystäväni kanssa, onko kukaan koskaan tarpeeksi hyvä poika/tyttöystävä omalle ystävälle. Luulenpa, että ei. Ainakaan aluksi. Sillä seurusteleminen muuttaa ystävyyttä. Aina ei edes huomattavan paljoa, mutta silti.

Itse tunnen ystävieni kullanmuruja loppujen lopuksi hyvin huonosti. Facebookin välityksellä lähinnä ja ystävieni omien juttujen perusteella, mikä tietysti on kovin puolueellista. Olenhan minä toki heitä tavannutkin, mutta en tunne heitä juuri lainkaan..

Sellaiset ystävät, joita olen tuntenut lapsesta asti, tai ainakin ennen heidän pariutumistaan, ovat kinkkinen juttu. Vaikka he eivät pohjimmiltaan ihmisinä muutu miksikään seurustelemaan alettuaan, jokin heissä muuttuu kuitenkin. Se on ihan väistämätöntä. Ja ymmärtäähän sen.  Onhan oman kullan löytäminen kaikin puolin ihana asia! Se vain tuntuu vähän ikävältä näin seurustelemattoman näkökulmasta.

Seurustelun alkuhuuma on sitä ärsyttävintä aikaa, joka onneksi menee pian ohi. Puhelin piippaa tekstiviestin merkkiääntä kymmenen sekunnin välein, ja toiselle puhelimeen puhuessa ääni muuttuu täysin erilaiseksi. Niissä tapauksissa joskus mietin, että en itse ikinä halua lässyttää puhelimeen kuin pikkulapselle – etenkään, jos langan toisessa päässä on poikaystäväni. Se kuulostaa ihan kamalalta, ja tunnen kamalaa myötähäpeää näitä poloisia kohtaan. Thank, God, se kuitenkin on ohimenevää! Kuunnellessani taannoin tuota edellä mainittua puhelimeen lässytystä järkyttävää örinä/räminämusiikkia kuuntelevan ystäväni suusta, ajattelin, että kyllä rakkauden pitää sitten olla ihmeellinen asia, kun saa pään noin sekaisin.

Tämän vaiheen jälkeen alkaa onneksi tasaisempi vaihe, johon kuuluu hyvin useissa tapauksissa uudesta poika/tyttöystävästä jatkuva puhuminen.  Oli puhe sitten kalliokiipeilystä tai höyryvetureista, uudesta rakkaasta tulee aina jokin juttu mieleen, joka pitää ehdottomasti kertoa ääneen. Se on ihmeellistä. Ja rasittavaa. Olenkin erään sinkkuystäväni kanssa tehnyt sopimuksen, että mikäli meissä kummassakaan alkaa tällaisia oireita koskaan esiintyä, toinen huomauttaa heti. Tietysti on mukava kuulla juttuja kaverin rakkaudenkohteesta, mutta liika on liikaa. Niin se vain on.

On myös heitä, jotka eivät koskaan ikinä milloinkaan sanallakaan puhu sydänkäpysestään. Syytä moiseen en osaa sanoa. Olen vain huomannut näitäkin olevan. Nyt, kun tarkemmin alan miettiä, minulla on pari kaveria, joiden poikaystävien nimiä en edes tiedä. Olen joskus sivulauseessa kuullut, että ”Lähdemme juhannuksena Lappiin, sillä poikaystäväni veli asuu siellä”. Siihen mennessä en edes tiennyt kaverillani olevan poikaystävää. No, jos joku haluaa pitää sen asian omana tietonaan, asia ei minulle sen enempää kuulu.

Se, mikä ihmisissä vetää toisiaan puoleensa on mysteeri. Useamman ystäväni kohdalla minun on pitänyt todeta, että enpä olisi uskonut hänen valitsevan sellaista kumppania. Ja aluksi pari onkin tuntunut kerta kaikkiaan epäsopivalta. Ajan kuluessa ajatukseen kuitenkin tottuu, eikä parin erilaisuus tunnu enää niin ihmeelliseltä. Mietin vain, että mikä saa kaksi täysin erilaista ihmistä kiinnostumaan toisistaan? Siihen ei taida edes vastausta olla.

Ihmiset ovat tietysti erilaisia ja heissä näkyy asiat eri tavalla. Eikä seurustelu muuta kaikkia samalla tavalla. Toivoisin vain, että seurustelemaan alkavat ihmiset eivät unohtaisi ystäviään, ja kaiken sen rakkaushuuman keskellä löytäisivät silloin tällöin vähän aikaa myös vanhoille ystävilleen.

Ja nyt rukoilen, ettei kukaan seurusteleva henkilö loukkaantunut tästä kirjoituksesta. Rakkaus on ihana asia ja toivon kaikkien löytävän itselleen sen sopivimman ja lutusimman mussukan kainaloonsa. Tämä on vain kateellisen juhannusheilattoman sinkkutytön katkeraa höpinää.

Hyvää loppujuhannusta kaikille!

Ps. Toivotaan, että juhannustaiat toimivat tällä kertaa ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti